Recept: Bonbon van geitenkaast met roggebrood en pistache.

Ingrediënten (30-35 bonbons)

  • 300g zachte geitenkaas (verse chèvre)

  • 100g roomkaas

  • 100g roggebrood

  • 100g pistachenoten (ongezouten)

  • 2 el honing

  • Versgemalen zwarte peper

  • Zeezout

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

  1. Laat de geitenkaas en roomkaas op kamertemperatuur komen

  2. Verkruimel het roggebrood tot zeer fijne kruimels

  3. Hak de pistachenoten fijn (niet te fijn)

  4. Meng de roggebroodkruimels met de gehakte pistache

Stap 2: Vulling

  1. Mix de geitenkaas met de roomkaas tot een gladde massa

  2. Voeg honing toe en meng goed door

  3. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout

  4. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast

Stap 3: Bonbons vormen

  1. Neem kleine porties van het mengsel (ongeveer 15g per stuk)

  2. Rol tot balletjes

  3. Wentel de balletjes direct door het roggebrood-pistache mengsel

  4. Leg op een met bakpapier beklede schaal

  5. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

Chef's tips

  • Gebruik verse, zachte geitenkaas voor de beste smaak

  • Het roggebrood moet zeer fijn zijn voor een goede coating

  • Maak je handen licht vochtig bij het vormen van de balletjes

  • Varieer met verschillende soorten noten of kruiden

  • Bewaar tot 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast

Serveertips

  • Perfect als amuse of op een kaasplank

  • Serveer met een druppel honing of balsamicostroop

  • Garneer met verse kruiden zoals tijm of bieslook

  • Presenteer op een donkere leisteen plaat

  • Combineer met een glas droge witte wijn of champagne

Variaties

  • Rol in verse kruiden in plaats van roggebrood

  • Voeg fijngehakte gedroogde vijgen toe aan de vulling

  • Gebruik walnoten in plaats van pistache

  • Voeg wat fijngehakte bieslook door de vulling

  • Voor extra luxe: voeg wat truffelhoning toe

Presentatie als amuse

  1. Plaats één bonbon per persoon op een klein bordje

  2. Garneer met een takje verse kruiden

  3. Druppel wat honing of balsamicostroop ernaast

  4. Optioneel: leg er een klein stukje honingraat bij

  5. Serveer direct uit de koelkast

Vorige
Vorige

Recept: Klassieke tiramisu.