Wat is het:
Egg cracker van het merk Clack
Wat kan het:
Breekt een perfect kapje van een ei
Waar gekocht:
Groothandel (op voorraad verkrijgbaar bij Koksgasten)
Wat kost het:
€ 26,00
Hoe werkt het:
Hoewel Clack adverteert om dit product te gebruiken voor gekookte eieren, om zo het "hoedje" van het ei te breken, gaan wij in onze test een stapje verder en gebruiken het bij een rauw ei. De instructie is simpel. Zet een rauw ei in een eierdopje, en plaats de Clack er bovenop. Met een simpele beweging laat je het zware balletje van de Clack op het hoedje ploffen zodat de druk een mooie breuk in het ei veroorzaakt. Voorzichtig neem je het hoedje van het ei en schenk eiwit en dooier in een bakje. Maak een lekker roerei en serveer dit in de eierschaal. Deze heb je natuurlijk wel even omgespoeld. Strooi een beetje bieslook over het eitje. Een verrassend paaseitje.
Gaan we het gebruiken:
Voor iedereen die niet van pellen houdt een uitkomst, voor Pasen een extra leuk keukenspeeltje.
Recept roerei met bieslook
Neem een lekker groot biologisch ei. Breek dit met de egg cracker en giet het eiwit en dooier in een bakje. Roer het ei los met een scheutje melk. Klontje boter in de pan, zodra de boter gesmolten is giet het eimengsel in de pan. Blijf hier rustig in roeren met een vork tot er een luchtige eimassa onstaat. Beetje zout en peper erover en voor de liefhebber wat gesneden bieslook.
Schep het roerei in de (schoongespoelde) eierschaal en maak af met wat bieslook. Vrolijk Pasen.
Huishoudelijke apparaten, nuttig of nutteloos...
-
Snijbonenmolen - 12 maart 2012
-
Ball Cutter - 1 maart 2012